Uloga Google Lokacije

Google lokacije predstavljaju lokacije na mapi koje pored samog prikaza markera na mapi sadrže i informacije koje bliže opisuju određeno mesto.

Google lokacije omogućavaju korisnicima da Vas lakše pornađu. Većina pretraga obavlja se preko google pretrage, a google prikazuje lokacije među prvim rezultatima.

Google lokacija je sastavni deo google preduzeća. Preduzeće na google platformi Vam omogućava da svima koji u pretrazi naiđu na Vas prikažete Vaše proizvode, aktivnosti i ponude.

Kroz google preduzeće odvija se komunikacija između Vas i potencijalnih korisnika putem slika, recenzija, poruka i ostalih kontakt mogućnosti. 

Max-Digital-Concept-Beograd-Google-Lokacija-Mapa

Šta je Google Preduzeće?

Google preduzeće je profil Vašeg preduzeća na guglu. Omogućava Vam da na samom pretraživaču, koji većina koristi, predstavite vašu firmu, lokal, kafić, radnju… Jedini razlog zbog čega neko ne bi želeo da koristi ovu prednost, je ako ne želi da ga iko pronađe.

Da biste imali što bolje rezultate u pretrazi, neophodno je da Vaši klijenti imaju interakciju sa google preduzećem u vidu postavljanja slika, recenzija i ocena.

Verovatno ste primetili da kada tražite mesta koja su dobro odradila ovaj deo posla, prvo vidite prikaz njihovih lokacija na guglu pa tek poosle toga sajt i društvene mreže.

Prijavljivanjem Vaše firme na google dobijate premijum poziciju uz relativno mala ulaganja.

  Otvaranje Google Preduzeća

  Max-Digital-Concept-Beograd-Google-Lokacija-Vasa-Lokacija

  Sam proces postavljanja google lokacije nije preterano komplikovan ali zahteva vreme.

  U prvom trenutku se unose osnovne informacije i šalje zahtev za potvrđivanje vlasništva. Kada se izvrši potvrda vlasništva i dobije mogućnost uređivanja profila, unose se ostali podaci, slike, kontakt opcije itd… 

  Kada se popune lokacijske informacije prelazi se na izradu besplatnog sajta koji je na raspolaganju u okviru google preduzeća.

  Vreme potrebno za potvrdu vlasništva je minimum petnaest dana, a može da potraje i do mesec dana. Zavisi od perioda godine, godišnjih odmora, praznika… 

  Google Business Sajt

  U okviru google preduzeća besplatno dobijate mogućnost da koristite business sajt. Adresa sajta zavisi od naziva Vašeg preduzeća koje ste postavili. Ovo je besplatan sajt pa su i mogućnosti ograničene.

  Ovaj sajt prikazuje u obliku kao i standardni sajtovi:

  • Personalizovani Opis
  • Radno vreme
  • Kontakt podatke
  • Slike i video klipove
  Business sajt je jednostavan za pravljenje i korišćenje. Veoma je koristan ukoliko nemate sopstveni sajt i ne želite da se upuštate u izradu sajta.

  Održavanje Google Lokacije

  Radnje koje bismo mogli da svrstamo pod održavanje su odgovaranje na recenzije, povremeno dodavanje slika, postavljanje aktuelnih novosti koje mogu da budu interesantne korisnicima i provera podataka ukoliko neko od korisnika predloži izmenu.

  Kao što smo rekli ovo je interaktivna platforma. Korisnici aktivno učestvuju i daju svoj doprinos. To i čini Vaš uspeh u pozicioniranju. Nekada informacije koje korisnici predlože u želji da promene mogu da budu netačne. Upravo iz tog razloga Vi imate pravo da kontrolišete infromacije i da prihvatite one koje su ispravne ali i da odbijete one koje nisu ispravne.

  Sajt koji je u okviru google preduzeća se automatski osvežava podacima koji su raspoloživi.

  Google Preduzeće ne zahteva nikakva održavanja u finasijskom smislu. Svi podaci se čuvaju na google serverima i dostupni su uvek.

  google-preduzece-business-sajt

  Zašto biste nas odabrali?

  Posao ne može da čeka. Klijenti koji bi došli kod Vas idu kod konkurencije!

  Zašto?

  Veoma jednostavno: Zato što ne mogu da Vas pronađu.

  Znamo da je vreme najvredniji resusrs. Zato Vam nudimo mogućnost da sve što je Vaš deo posla možete da završite za pola sata.

  Usluga postavljanja google lokacije je pojednostavljena do te mere da čak ne moramo ni da se sastajemo da bismo se dogovorili.

  U zavisnosti od toga gde se nalazite informacije i slike možete i da nam pošaljete.

  Predlažem Vam da popunite jednostavan upit da bismo mogli da Vas kontaktiramo sa ponudom.

  Takođe sve kontakt informacije možete da pogledate na kontakt strani.

  Kako do Google Lokacije? Pogledajte na našoj strani:

  Max-Digital-Concept-Beograd-favicon

  Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju poboljšanja korisničkog iskustva.