Kako Počinje Izrada Sajtova?

Izrada sajtova počinje sa idejom.

Najvažniji preduslov za početak izrade Vašeg sajta je da znate šta želite.

Kao i inače, ukoliko ne znate šta želite, vrlo lako možete da dobijete ono što ne želite.

Izrada-Sajtova-Izrada-Sajta-cena-izrada-internet-prodavnice-pravljenje-sajta

Postoji bezbroj opcija za izradu sajta, od boja, rasporeda, teksta, slika itd. Ako imate ideju da bi trebalo da bude nešto u vezi voća, pravo rešenje može da bude danima udaljeno. Zato je veoma važno da imate jasnu predstavu kakav sajt želite.

Zajednički možemo da napravimo koncept izgleda Vašeg sajta. Nije presudno ni neophodno da imate unapred spremne tekstove i kvalitetne slike, sve to možemo da rešimo u procesu izrade sajta.

Kada smo rešili problem ideje, sve je lakše.

Izrada-Sajtova-Izrada-Sajta-izrada-web-sajta-cena-izrade-sajta-izrada-wordpress-sajta

Sadržaj:

Proces Izrade Sajta

Sam proces, kada rešimo pitanje ideje, je veoma jednostavan za Vas. Pratite napredak i dajete eventualne sugestije na izgled, sadržaj itd.

Naš posao je da umesto Vas zakupimo domen (ime sajta) i hosting (prostor gde je sajt postavljen na internet mreži). Postavimo WordPress platformu i popunimo sadržajem koji smo dogovorili. Tu spadaju tekst, slike, izgled i funkcionalnosti sajta po Vašim uputstvima.

Zašto WordPress?

WordPress je najpopularnija i najrasprostranjenija platforma za izradu sajtova. Ali to nije najveća prednost, preko wordpress platforme može da se napravi sajt kakav god želite.

Mala su ograničenja u funkcionalnosti i mogućnostima. Razlika između ručno kodiranog sajta i sajta napravljenog preko ove platforme u funkcionalnom smislu mogu da budu do 20% u korist ručno kodiranih sajtova. Dok je razlika u ceni i preko 80% u korist woredpress platforme.

Da ne pomislite da je sajt izrađen na ovaj način „manje kvalitetan“ ili izbor za „one koji nemaju novca“. Vidi se na osnovu toga ko sve koristi wordpress:

I mnogi, mnogi drugi…

Posebno obratiti pažnju na:

Max-Digital-Concept-Beograd-Drustvene-Mreze-nalozi-korisnici

Kvalitetan materijal je ono što je najvažnije!

Da li Vam je najvažnija slika na zidu u najskupljem ramu? Da li biste pre uzeli gratis 50 ili 500 € ako volite bež boju? Isti princip se primenjuje i kada je izrada sajtova u pitanju.

Najvažnije je da prenesete poruku potencijalnim kupcima. Njih ne zanima kolika je bila cena sajta ili ko Vam je napravio sajt.

Klijentima je bitno da pronađu željene informacije a izgled je samo bonus. I pored svega toga najviše pažnje se obraća upravo na izgled i to nije pogrešno.

Samo ne zaboravite da sajt može da izgleda kao milion dolara, ali ako je sadržaj beskoristan izgled je uzalud.

Pisanje Sadržaja

Tekstualni sadržaj sajta je najbolje da napišete Vi, neko iz Vaše firme ili okruženja.

Zašto?

Veoma jednostavno: Vi najbolje poznajete svoj biznis i željenu grupu korisnika! Sadržaj internet prezentacije treba da bude prilagođen ciljanoj grupi korisnika. Ako prodajete opremu za bebe onda nećete pisati o procesu aktiviranja vulkana…

Takođe je bitno i kome se obraćate, tako da ćete se obraćati prvenstveno mamama. One su te koje u većini slučajeva donose odluku. U tom smislu tekst: Naša kolica za bebe su društveno odgovorna jer se prave od prirodnih materijala – nema veliki uticaj. Dok tekst: Jednostavan mehanizam za lakše sklapanje i aluminijumski ram za lakše nošenje – ima veliki uticaj.

U ovom procesu Vam i mi pomažemo analiziranjem tržišta i savetima za bolju optimizaciju. Ispravke sa naše i Vaše strane u procesu izrade sajta su normalna pojava.

Uticaj Slika

Slika govori više od hiljadu reči! Fotografije su važan deo u procesu izrade sajtova zbog svog uticaja na posetioce. Verovatno ste viđali sajtove sa slikama lošijeg kvaliteta ili što je još gore ne baš u vezi teme sadržaja. Kao što se to Vama ne sviđa, ne sviđa se ni posetiocu Vašeg sajta.

Slikama možete da izazovete i određene emocije kod posmatrača. Ako se na primer bavite cvećem, slike mogu da idu u više smerova. Ako se bazirate na prodaju cveća u centru grada onda slike treba da izazivaju sreću i radost. Pa ćete postaviti na primer mladi par gde kavaljer daje cvet devojci i gde su oni nasmejani itd. Dok na primeru cvećara koje radi pri grobljima treba postavljati slike koji prikazuju poštovanje i ozbiljnost. Iako je na svim slikama cveće, jako je bitno kako je predstavljeno.

Kvalitet slika se svakako podrazumeva. Kvalitetna slika ne mora da usporava sajt, ali slika lošeg kvaliteta ga svakako čini ružnim.

Funkcionalnost

Izrada sajtova u wordpress-u nam ne ograničava, već povećava funkcionalne mogućnosti sajta. Kao što smo videli iz prethodnih primera „Nebo je granica“ za wordpress sajt. Najvažnija stvar koju Vi treba da uradite je da imate jasnu ideju šta želite da vidite na svom sajtu.

Formalnosti prepustite nama.

Sajt na Mobilnom Telefonu?

Max-Digital-Concept-Beograd-Drustvene-Mreze-koncept-odrzavanje

Da, Naravno! Oko 70% korisnika interneta pristupaju preko mobilnih telefona. Izrada sajtova koji su prilagođeni mobilnim telefonima se podrazumeva za sve naše projekte.

Ako ste nailazili na sajtove koji nisu prilagođeni za mobilne telefone (sve manje ih je), primetili ste da je veoma teško da se na njemu snađete kada pristupate preko mobilnog telefona. Konstantno morate da uveličavate i umanjujete prikaz. Ne vidi se ceo red teksta odjednom i navigacija je veoma teška.

Ponekad je potrebno da stranice na mobilnom telefonu imaju kompletno drugačiji izgled i sadržaj. Prvenstveno izgled menija i raspored teksta i slika, ali i veličina slika. Nema potrebe da se na mobilnom uređaju prikazuje slika iste veličine kao i na računaru (samo umanjena). Bolje je da se postavi slika koja je manje rezolucije i manje veličine. Tako optimizovana slika će se brže učitati i iskoristiće manje internet protoka posetioca. A Vama će manje opterećivati resurse na hostingu (prostor na internetu).

Zašto biste nas odabrali?

Nudimo Vam funkcionalne, kvalitetne, lepe a jeftine sajtove!

Kako to?

Veoma jednostavno: Cenimo i Vaš novac ali i naše vreme.

Svakom projektu pristupamo kao da nam je jedini. Nakon inicijalnog sastanka informativnog karaktera, predlažemo Vam rešenje na osnovu Vaših ideja i našeg istraživanja tržišta. Ispravke radimo odmah na drugom sastanku i proces može da počne!

Izrada sajtova sa osnovnim sadržajem i funkcijama se završava u roku od nekoliko dana. Pregledate sajt, i ukoliko postoje, ukažete na propuste i ispravke koje rešavamo odmah. I to je to!

Vaš sajt može da bude spreman za manje od nedelju dana. Naravno, komplikovaniji sajtovi zahtevaju i više vremena i više komunikacije. Sve zavisi od Vaše ideje!

Sve kontakt informacije možete da pogledate na kontakt strani.

Pogledajte osnovne pakete za izradu sajtova:

Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Pogledajte politiku kolačića