Majmunsko A na tastaturi (@): Kako koristiti ovaj poseban simbol

Majmunsko A na tastaturi (@) Kako koristiti ovaj poseban simbol

Majmunsko A na tastaturi se dobija kombinacijom držanja tastera AltGr (Alt sa desne strane „space“ tastera) i pritiskom slova V.

Drugi način je pritiskom i držanjem tastera CTRL i ALT pa zatim pritiskom na slovo V.

Oba načina važe za „SRP“ latiničnu tastaturu.

Za „ENG“ tastaturu majmunsko A dobija se držanjem tastera „Shift“ i pritiskom broja 2.

На ћириличној тастатури не могу да пронађем мајмунско А на тастатури никако. Ако неко има информацију очекујем вас у коментарима.

Ako se nađete u takvoj situaciji da ne možete da pronađete gde se nalazi @ na vašoj tastaturi jednostavno kopirajte simbol ovde iz teksta i nalepite gde vam treba.

Majmunsko „A“ ili „at“ simbol (@) je jedan od najprepoznatljivijih simbola u digitalnom svetu. Iako se prvobitno koristio u e-mail adresama, danas je nezamenjiv deo komunikacije, društvenih mreža i mnogih online platformi.

U ovom članku, istražićemo različite aspekte upotrebe simbola „@“ i kako ga iskoristiti na efikasan način.

Istorija i poreklo simbola @

Prva upotreba simbola „@“ u istoriji

Simbol „@“ ima dugu istoriju i potiče iz latinskog jezika. Prvi put se pojavljuje u 16. veku u španskim tekstovima kao simbol za merenje, posebno u kontekstu cena. Kasnije, tokom razvoja telekomunikacija, simbol je prepoznat kao „at“ ili „around“ (oko) i korišćen je u tehnološkim kontekstima.

Popularizacija kroz e-mail adrese

Prava popularnost simbola „@“ dolazi sa razvojem e-mail adresa. 1971. godine, Ray Tomlinson je prvi put koristio „@“ kako bi razdvojio ime korisnika od servera u e-mail adresama. Ova revolucionarna ideja omogućila je efikasnu komunikaciju putem elektronske pošte.

Majmunsko A na tastaturi (@) Kako koristiti ovaj poseban simbol napisamo na papiru
Majmunsko A na papiru

Upotreba simbola „@“ u današnjem svetu

E-mail adrese i komunikacija

Korišćenje „@“ je neizostavno prilikom kreiranja e-mail adresa. On označava pripadnost korisnika određenom serveru ili provajderu. Na primer, „info@maxdigital.rs“ pokazuje da je korisnik deo domena „maxdigital.rs“.

Društvene mreže i označavanje korisnika

Društvene mreže su transformisale način na koji koristimo simbol „@“. Sada ga koristimo da bismo označili druge korisnike u objavama ili komentarima. Ova funkcija omogućava korisnicima da se povežu i komuniciraju sa drugima, čak i ako nisu direktno povezani.

Uvećana uloga u korporativnom svetu

U današnjem poslovnom okruženju, simbol „@“ se često koristi za označavanje kompanija ili brendova na društvenim mrežama. Ovo omogućava korisnicima da se direktno obraćaju firmama i postave pitanja ili daju povratne informacije.

Kako koristiti @ na tastaturi
Kako koristiti @ na tastaturi

Kako koristiti majmunsko A na tastaturi

Windows operativni sistem

Da biste napisali simbol „@“ na srpskoj latiničnoj tastaturi u Windows okruženju, koristite kombinaciju tastera „AltGr“ i „V“. Ovo će automatski uneti simbol „@“ u tekst.

Da biste napisali simbol „@“ na engleskoj tastaturi u Windows okruženju, koristite kombinaciju tastera „Shift“ i „2“. Ovo će automatski uneti simbol „@“ u tekst.

MacOS operativni sistem

Na Mac računarima, možete uneti simbol „@“ pomoću kombinacije tastera „Option“ (⌥) i „2“.

Saveti za efikasnu upotrebu simbola „@“

  1. Kreiranje profesionalne e-mail adrese: Kada birate e-mail adresu za poslovne svrhe, razmislite o korisničkom imenu koje je jasno i ozbiljno.

  2. Označavanje u društvenim mrežama: Kada označavate nekoga u objavama ili komentarima, proverite da li ste tačno označili osobu koju želite da povežete.

  3. Korišćenje u marketinške svrhe: Simbol „@“ može biti odličan marketinški alat. Kada promovišete proizvode ili događaje, koristite ga kako biste označili ciljnu grupu.

Zaključak

Majmunsko A na tastaturi, poznato i kao simbol „@“, ima bogatu istoriju i široku upotrebu u digitalnom svetu. Bez obzira da li ga koristite u e-mail adresi, na društvenim mrežama ili u poslovnom okruženju, ovaj simbol ima značajnu ulogu u komunikaciji i povezivanju ljudi.

Često postavljana pitanja

I Odgovori

Prvobitno je simbol „@“ korišćen za označavanje cena u španskim tekstovima. Kasnije je postao ključni deo e-mail adresa i komunikacije.

Majmunsko A na tastaturi se dobija kombinacijom držanja tastera AltGr (Alt sa desne strane „space“ tastera) i pritiskom slova V.

Drugi način je pritiskom i držanjem tastera CTRL i ALT pa zatim pritiskom na slovo V.

Za „ENG“ tastaturu majmunsko A dobija se držanjem tastera „Shift“ i pritiskom broja 2.

Simbol „@“ se često koristi na društvenim mrežama za označavanje korisnika, kao i u poslovnom svetu za označavanje kompanija ili brendova.

Iako je originalno korišćen za označavanje cena, danas simbol „@“ nema posebno značenje izvan digitalne komunikacije.

Sadržaj
Prijavite se na listu za novosti

Nikada više ne propustite novi tekst.

Podelite objavu sa prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Pogledajte politiku kolačića